Ressourcer


Museer og arkiver

SYDVESTSJÆLLANDS MUSEUM
Spændende og attraktivt museumsudbud på Sydvestsjælland. De lokale historier gøres levende via billeder, lyd, aktiviteter, oplevelser og med udgangspunkt i museernes mange fantastiske effekter. Alle museerne under Sydvestsjællands Museum pirrer nysgerrigheden og inspirer til at tilegne sig viden på en sjov og interaktiv måde.
aabne-samlinger.dk/svm

SORØ LOKALHISTORISKE ARKIV
Arkivet dækker den gamle Sorø Kommune herunder sognene Alsted, Bjernede, Broby, Bromme, Fjenneslev, Lynge, Pedersborg, Slaglille og Sorø.
soroebib.dk

DIANALUND LOKALHISTORISKE ARKIV
Lokalarkivet i Dianalund begyndte i 1986 som et foreningsdrevet arkiv med støtte fra kommunen. 2008 blev det et kommunalt drevet arkiv med en ansat arkivleder 6 timer om ugen. Arkivets område er den gamle Dianalund kommunes område, herunder de fire sogne: Niløse, Ruds Vedby, Skellebjerg og Tersløse. Arkivet modtager papirer og billeder, lyd og film fra private, foreninger og forretninger.
dianalundshistorie.webbyen.dk

STATENS ARKIVER (herunder landsarkiver)
sa.dk


Digitale undervisningsressourcer

ÅMOSEN MELLEM FORTID OG FREMTID
Åmosen mellem fortid og fremtid er en digital kilderessource, som præsenterer en række historier om den vestsjællandske Åmose og om de indbyggere, der siden oldtiden har befolket området. Åmose.dk er særligt målrettet elever i folkeskolens udskoling (7.-9. klasse) og er tilpasset Fælles Mål for fagene dansk, geografi og historie. Undervisningsmaterialet kan anvendes tværfagligt eller separat i de enkelte fag og er velegnet til udformning af prøveoplæg til eksamen i f.eks. historie eller geografi.
aamose.dk

KLOSTERLIV OG MIDDELALDER
Denne hjemmeside er en samling af kilder, der er sat ind i en middelalderhistorisk sammenhæng. Materialet er fremstillet således at kildematerialet kommer i spil både i de diskuterende tekster men også i et opgavemateriale. Dette materiale er særligt målrettet elever i folkeskolens overbygning med hovedvægten på 8-9 klasse.
klosterliv.e-museum.dk

UNDERVISNINGSRESSOURCER
e-museum.emu.dk